Dobré pivo nestačí jen uvařit

3. 04. 2015 10:48:10
„Pivovar pivo vaří, ale hostinský ho dělá“ – tak zní jedna z pivovarských zásad vystihující stručně odpovědnost personálu restauračních zařízení za kvalitu čepovaného piva. Aby si naši štamgasti mohli vždy vychutnat pivo té nejvyšší kvality a nejlepší chuti, musí být o něj správně postaráno i poté, co opustí brány pivovaru.

Pivovar samozřejmě dbá na to, aby dodržoval správné výrobní postupy, vybírá a kontroluje ty nejlepší možné suroviny a jejich složení. Tím ale péče o čepované pivo nekončí. Pivovar by měl v zájmu spotřebitelů věnovat velkou pozornost také práci s personálem a motivovat hostinské k dodržování správných zásad čepování kvalitního piva. Cesty mohou být různé. Například pivovar Zubr se rozhodl veřejně oceňovat ty provozovny, kde se čepují jeho produkty nejvyšší kvality, certifikátem Pečeť kvality. Informaci o tom, která provozovna je takto oceněna, naleznou návštěvníci přímo u vchodu do těchto podniků a okamžitě se tak dozvědí, že je v restauraci o pivo dobře postaráno. Takovýchto provozoven se Zubrem na čepu je v našem moravském regionu v současné době více než 30 a budou dále přibývat.

Hlavním cílem obdobných ocenění je společná snaha nabídnout konzumentům vysoce kvalitní produkt, jehož konzumace přispěje k příjemné společenské atmosféře při návštěvě restaurací. Domnívám se proto, že úkolem pivovaru je v péči o pivo provozovnám pomáhat – proškolením personálu, pravidelnými kontrolami i sanitací výčepního zařízení. Držitelé certifikátu pak mají navíc možnost od pivovaru čerpat různé bonusy nebo možnost účastnit se školení o čepování piva spojeného se soutěží o nejlepšího výčepního a tím své znalosti, jak pivo správně ošetřovat, dále prohlubovat.

Péče o pivo je společným zájmem nás všech a především zájmem pijáků piva, kteří si požitek z dobrého piva určitě zaslouží.

Autor: Tomáš Pluháček | pátek 3.4.2015 10:48 | karma článku: 9.54 | přečteno: 408x

Další články blogera

Tomáš Pluháček

Horké a suché letní počasí může ovlivnit cenu piva

V čase, kdy je produkce zemědělských surovin negativně ovlivněna nepřízní počasí, se ve společnosti více než jindy diskutuje o vlivu počasí na ceny potravin a nápojů.

18.9.2018 v 12:05 | Karma článku: 7.91 | Přečteno: 223 | Diskuse

Tomáš Pluháček

O pivo v plechu je zájem

Již více než 80 let uplynulo od okamžiku, kdy světlo světa spatřilo první pivo v plechovce. I když v oblasti výroby piva i jeho konzumace držíme různá světová prvenství, v tomto vynálezu nás předběhl někdo jiný.

19.12.2017 v 15:00 | Karma článku: 11.78 | Přečteno: 592 | Diskuse

Tomáš Pluháček

Dvojité výročí aneb co se změnilo

Přerovský pivovar si v letošním roce připomíná dvě výročí. Jedno hodné oslav, tedy 145 let od položení základního kamene pivovaru, a druhé již o mnoho méně veselé.

12.6.2017 v 11:46 | Karma článku: 7.17 | Přečteno: 331 | Diskuse

Tomáš Pluháček

V zahraničí roste zájem o české pivo

Kdyby se trendy v oblasti českého piva týkaly všech českých výrobců potravin a nápojů, to by nám bylo hej – a také státnímu rozpočtu, do kterého pivovary v ČR přispívají nemalou částkou.

14.12.2016 v 14:22 | Karma článku: 9.33 | Přečteno: 322 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Pavel Vrba

Jak jsem prožil muzejní noc s tajemným rozuzlením

Takové poněkud zvláštní přiznání k nedělní odpolední kávě. Ta má ostuda je zapříčiněna dosavadní absencí na akci, která se v letošním roce konala již po dvanácté. Nejspíše vyplývá z mé předchozí nedozrálosti.

19.5.2019 v 12:06 | Karma článku: 7.14 | Přečteno: 175 | Diskuse

David Vlk

V Praze je vždy blaze.

Tož včera jsem byl v tej Praze. Když jsem byl mladý a jel do Prahy byly ty přípravy nějak kratší. Vzal jsem tenkrát náhradní tričko a trenky, mobil, peněženku a prezervativy a jel jsem.

19.5.2019 v 10:31 | Karma článku: 23.55 | Přečteno: 598 | Diskuse

Robert Čapek

Jeroným Klimeš fackující

Když jsem čekal na připojení, abych si zahrál můj oblíbený Fallout 76, spatřil jsem na obrazovce moderátorku Jílkovou a televizní diskuzi v pořadu Máte slovo, které se týkala agresivity žáků.

19.5.2019 v 10:20 | Karma článku: 10.66 | Přečteno: 340 | Diskuse

Pavla Kolářová

Jak je důležité mít nadhled...

Být učitelem je někdy boj, respektive víceboj. Ideální učitel by měl zvládat krasobruslení, džudo, tah na branku, střelbu na koš, sanskrt, národopis, zeměpis, dějepis, krasopis.. A pokud něco z toho neumí, musí umět předstírat,..

19.5.2019 v 9:39 | Karma článku: 9.94 | Přečteno: 124 | Diskuse

Beata Krusic

Podřezat Zemana

Už před nějakým časem - v souvislosti s tím, jak nechutné články se psali na téma zdravotního stavu prezidenta republiky, Miloše Zemana, jsem si říkala, kam až je člověk schopen zajít - kvůli svým nenaplněným vizím a představám.

19.5.2019 v 8:56 | Karma článku: 38.72 | Přečteno: 1321 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 624

Ředitel přerovského pivovaru Zubr, který se v pivovarnickém oboru pohybuje již téměř dvacet let a disponuje bohatými zkušenostmi – z brigádníka se vypracoval až na pozici sládka a ředitele úspěšného pivovaru.

Najdete na iDNES.cz